• 026-32620000
  • 021-54029000
شبکه گستر ساینا

قبل از اینکه پروتکل onvif به وجود آید چه میگذشت؟

قبل از اینکه پروتکل onvif به وجود آید چه میگذشت؟

به زمان قبل از به وجود آمدن پروتکل آنویف برمی­گردیم. شما برای کارخانه بزرگتان قصد راه ­اندازی سیستم نظارت با دوربین مداربسته دارید. از دوربین­های مداربسته در هر قسمت انتظار خاصی دارید. برای مثال دوربین ورودی شرکت باید مجهز به دید در شب باشد و دوربین قسمت تولید باید دارای بزرگنمایی خوبی باشد. همه این دوربین­های مداربسته ساخت یک برند نیستند. شما مجبورید از برندهای مختلف دوربین مداربسته استفاده کنید. مشکل بزرگی بر سر راه شماست و به‌راحتی نمی­توان بین این برندها ارتباط برقرار کرد. در این حالت باید همه دوربین­ها را از یک برند انتخاب کنید و با این کار شما به کیفیت دلخواه خود نمی­رسید.

در این موقع، پروتکل آنویف به وجود آمد که این مشکل را برطرف کند تا بتوان بین دوربین­های مداربسته از برندهای مختلف ارتباط برقرار کرد.

پروتکل onvif چیست؟

کلمه onvif مخفف شده عبارت Open Network Video Interface Forum است. آنویف یک پروتکل استاندارد صنعتی است که برای ارتباط بین دوربین­های تحت شبکه مورداستفاده قرار می­گیرد. شرکت آنویف توسط سه برند معروف سونی، بوش و اکسیس پایه ­گذاری شد. این سه شرکت به مشکلات موجود در ارتباط بین تجهیزات نظارتی واقف بودند؛ پس باهدف یکپارچه ­سازی تجهیزات امنیتی این شرکت را به وجود آوردند.

آنویف اولین شرکت و پروتکل باهدف ایجاد ارتباط دوربین­های نظارتی نبود. پروتکل PSIA نیز با این هدف شروع به کارکرد ولی مورد استقبال شرکت­های تولیدکننده سیستم­های حفاظتی نبود.

پروفایل­های ONVIF

آنویف دارای پروفایل­های مختلفی است که هر پروفایل وظیفه مخصوص به خود را دارد. اسم پروفایل­ها معمولاً یکی از حروف انگلیسی است.
در ادامه به بررسی هرکدام و وظایف آن­ها می­پردازیم.

پروفایل G: وظیفه ذخیره کردن، ضبط کردن، جستجو کردن و بازیابی ویدئو را بر عهده دارد.

پروفایل S: وظیفه این پروفایل تغییر پارامترهای سیستم‌های ویدئویی IP مانند صدا و تصویر را بر عهده دارد.

پروفایل c: وظیفه اصلی این پروفایل مدیریت هشدار، رویداد و کنترل را به عهده دارد. این بخشی از وظایف این پروفایل است.

پروفایل Q: وظیفه اصلی این پروفایل پیدا کردن دستگاه و پیکربندی دستگاه است، همچنین مدیریت گواهینامه‌های TLS را نمایش می­دهد.

پروفایل A: وظیفه اصلی این پروفایل بازیابی اطلاعات و رویدادها با توجه به قوانین دسترسی، اعتبارنامه‌ها و برنامه‌ها است.

پروفایل T: این پروفایل وظیفه پشتیبانی از فرمت‌های رمزگذاری H.264 و H.265 همچنین تنظیمات تصویربرداری برای مثال تشخیص حرکت را انجام می­دهد.

مزایای پروتکل onvif

به‌وسیله این تکنولوژی، کاربر می­تواند هر سخت ­افزاری از هر برندی را انتخاب کند و برای انتخاب برند و مدل آزادی عمل دارد. با کمک آنویف، کاربر نیازی به یک تکنولوژی خاص و منحصربه‌فرد یا فرد متخصص برای ایجاد ارتباط بین دستگاه­های برندهای مختلف وابسته نیست. این پروتکل اکثر مزایایی که دوربین هایIP ارائه می‌دهند را پوشش می­دهد. پیش از همه ­گیر شدن پروتکل آنویف توسعه ­دهندگان باید با برندهای مختلف ارتباط می­گرفتند و به‌طور جداگانه برای هر مدل و هر برند اطلاعاتی کسب می­کردند تا بتوانند ارتباط بین این دستگاه ­ها را برقرار کنند. تولیدکنندگان نرم‌افزارهای نظارتی، وقت کمتری را برای یکپارچه‌سازی برندها هزینه می­کنند و در عوض به توسعه امکانات این حوزه مشغول می­شوند. در عمل نیز این رشد دیده‌شده است و بعد از همه‌گیر شدن پروتکل آنویف، شاهد رشد در قابلیت­ها و امکانات این حوزه بوده ­ایم.

معایب پروتکل onvif

دوربین­های IP دارای ویژگی­ها و امکانات زیادی هستند. هنگامی‌که شما از یک نرم‌افزار استفاده می­کنید ممکن است برخی از این ویژگی­ها و امکانات را نداشته باشد. برای این­که بتوانید از تمام امکانات بهره ببرید بهتر است از نرم ­افزار اختصاصی سازندگان استفاده کنید. برای مثال ممکن است در هنگام یکپارچه­ سازی بتوانید تصاویر را مشاهده کنید ولی سیستم حساس به حرکت کار نکند. با توجه به این مشکلات بهتر است تا جایی که امکان دارد از دستگاه­ های یک برند استفاده کنید تا چنین مشکلاتی کاهش یابند.

انواع نسخه‌های آنویف

نسخه ­های مختلف آنویف را در ادامه اشاره‌کرده‌ایم.

  • 1.1 ONVIF
  • 2.0 ONVIF
  • 2.2 ONVIF
  • 2.4 ONVIF
  • 2.5 ONVIF

سخن آخر

با بررسی ONVIF و پروفایل­های مرتبط با آن همراه شما بودیم. درصورتی‌که تجربه ­ای در استفاده از این پروتکل دارید، برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

 

 

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برچسب ها