سیستمهای نظارت تصویری
درباره طراحی سیستمهای نظارت تصویری بیشتر بدانید!
سیستمهای نظارت تصویری یکی از رایجترین نوع نظارت هستند. اگر بخواهیم کلمه نظارت را توضیح دهیم، نظارت به این معنا است که رفتار و حرکات موضوعی را در نظر گرفته یا کنترل کنید تا متوجه تاثیر آن بر روی موضوع دیگری شوید. نظارت برای هدفهای مختلفی از جمله حفاظت و مراقبت از افراد و داراییهای آنها و غیره انجام میگیرد و دارای انواع متنوعی است. در این مقاله از شرکت گستر ساینا به طور کامل، طراحی سیستمهای نظارت تصویری را بررسی میکنیم.
اگر شما هم جز افرادی هستید که علاقهمند به استفاده از سیستمهای نظارت تصویری در خانه یا محل کار خود هستید و اطلاعات کامل در این زمینه ندارید تا آن را خریداری نمایید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. در این مطلب توضیحات کامل و جامعی در این مورد داده میشود و شما میتوانید آگاهانه اقدام به خرید کنید.
تعریفی از طراحی سیستمهای نظارت تصویری
اگر بخواهیم در مورد سیستمهای نظارت تصویری سخن بگوییم، باید به سال 1940 برگردیم که برای اولین بار در ایالات متحده ازآن استفاده شد. از آن زمان تابه امروز طراحی سیستمهای نظارت تصویر دارای تغییر و تحولات بسیاری شده است، به طوری که امروزه ازاین سیستم در بسیاری از اماکن استفاده میشود.
کاربران این سیستم را میتوان به سه دسته افراد عادی (برای حفظ و نگهداری اموال خود در برابر تعرض افراد بیگانه)، دولت (برای جلوگیری از جرایم و کسب اطلاعات) و سازمانهای قضایی (برای تعقیب و گریز مجرمان و کسب مدرک) تقسیم کرد.
تجهیزات به کار رفته در طراحی سیستمهای نظارت تصویری
امروزه از سیستمهای نظارت تصویری به دلیل کاربردهای بسیاری که دارند در اماکن مسکونی، اداری و صنعتی استفاده میشود. این سیستمها دارای تجهیزات ویژهای هستند که هریک به امر نظارت کمک شایانی میکنند. در هنگام خرید باید در نظر داشته باشید که به چه علتی سیستم نظارت تصویری را تهیه میکنید و سپس نسبت به هدف خود به تجهیزات سیستم دقت کنید. برای مثال اگر هدف شما تشخیص چهره افراد است باید سیستمی با کیفیت دوربین بالا تهیه کنید، یا اگر هدف شما نظارت 24 ساعته از یک فضای باز است، بهتر است سیستمی با هارد بالا خریداری نمایید.
- کابل: یکی از تجهیزاتی که در طراحی سیستمها نظارت تصویری کاربرد بسیاری دارد، کابل است. کابلها به عنوان اتصال دهنده، تجهیزات سیستم را به یکدیگر متصل میکنند و دستورات و فرامین را به تجهیزات دیگر انتقال میدهند. برای اینکه بتوانید بهترین عملکرد را از سیستم خود انتظار داشته باشید باید از کابلهای متناسب با کاربرد آن استفاده کنید.
- هارد: تمامی اطلاعات و تصاویر ضبط شده توسط دوربین مدار بسته در هارد ذخیره میشود. معمولا هارد های به کار رفته در طراحی سیستمهای نظارت تصویر از نوع اینترنال بوده و در داخل سیستم قرار دارند. با این وجود برخی از دستگاهها از هارد های اکسترنال نیز پشتیبانی میکنند.
- آداپتور: تجهیزی که میتواند برق شهری را به برق مصرفی سیستم تبدیل کند، آداپتور نام دارد. آداپتور نقش اصلی در سیستمهای نظارت تصویر دارد، زیرا وسیلهای است که برق موردنیاز دوربین مداربسته برای ضبط تصاویر یا برق موردنیاز دیگر تجهیزات را برای انجام درست کارها فراهم میکند. آداپتورها در ولتاژ و جریانهای مختلف و حتی به صورت تکی یا مرکزی موجود هستند، شما میتوانید این وسیله را با توجه به نیاز سیستم خود تهیه کنید.
- دوربین مداربسته: میتوان گفت مهمترین تجهیز استفاده شده در طراحی سیستمهای نظارت تصویری، دوربین مداربسته است. به کمک این نوع از دوربینها تصاویر اماکن دلخواه خود را میتوانید ببینید. این دوربینها با توجه به نوع ساخت و نوع استفادهشان به سه دسته اصلی تقسیم بندی میشوند:
- دوربین مداربسته آنالوگ: اولین دسته از دوربینهای مداربسته، دوربینهای آنالوگ است که از امکانات و کیفیت پایینتری نسبت به انواع دیگر برخوردار است. به دلیل آنالوگ بودن دوربینها، سیگنالها به صورت آهسته و با سرعت کم ارسال میشوند. برای اتصال این دوربینها به دیگر قطعات سیستم از کابل استفاده میشود که سرعت انتقال را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین بهتر است بدانید به دلیل تاخیر موجود، از این نوع دوربینها در اماکن پر رفت و آمد و شلوغ استفاده نمیشود.
- دوربین مداربسته تحت شبکه: این نوع از دوربینها خود به دو زیردسته سیمدار و بیسیم تقسیم میشوند. دوربینهای مداربسته با توجه به ساختاری که دارند، تصاویر را با کیفیت و سرعت بهتری به نمایش میگذارند. این دوربینها تصاویر دریافتی را به کدهای صفر و یک دار تبدیل میکنند، از این رومیتوان تصاویر را توسط اینترنت به دریافت کننده ارسال کرد. به دلیل کیفیت بالای تصاویر امکان تشخیص چهره در این دوربینها وجود دارد.
- دوربینهای مداربسته HD: این دوربینها همان طور که از اسمشان مشخص است از کیفیت بالایی برخوردار هستند، بنابراین در اماکن حساس مانند بانکها، اماکن دولتی و ادارات مهم از این دوربینها استفاده میشود.
مراحل طراحی سیستمهای نظارت تصویری
برای نصب سیستمهای نظارتی باید مراحل مختلفی را طی کنید که در ادامه این موارد را گام به گام ذکر میکنیم:
- اجزای سیستم و محل را به صورت تئوری بررسی کنید.
- درباره شرکتهای نصاب و انجام دهنده پروژه سیستمهای نظارتی تحقیق کنید و بهترین را انتخاب کنید.
- سپس براساس نیازهای حراست و کاربران یک RFP تهیه کرده و به شرکت موردنظر ارسال کنید.
- اطلاعاتی درباره محصولات در دسترس شرکت بگیرید.
- به صورت تستی به چند محل رفته و سیستمهای تصویری آنها را بررسی کنید.
- درباره سازگاری تجهیزات سیستم نظارتی با سیستم محل کار یا خانه خود تحقیق کنید.
- پارامترها و توضیحات تجهیزات را به صورت تئوری بررسی کنید.
- استانداردهای موجود در این زمینه را بررسی کنید.
- از نظر فنی و اقتصادی تجهیزات مختلف را بررسی کنید.
- محصولات نهایی را انتخاب کنید.
- تمام خواستههای خود را نوشته و به شرکت انجام دهنده تحویل دهید.
- مکانهایی که تمایل دارید سیستمهای نظارتی در آنجا نصب شوند،را انتخاب کنید.
- در این قسمت تمام مراحل نصب توسط تیم نصاب انجام میشود. (این مراحل شامل تهیه نقشه تصویری محل و محلهای نصب- نصب دوربینها- اتصال به سیستم نظارتی- نصب و ارتباط دهی گیرندهها- راه اندازی نرم افزارهای مربوطه است.)
- بعد از نصب، سیستم را تست و بررسی کنید.
- تمام اطلاعات پروژه نهایی را دریافت کنید.
- در مورد نحوه نگهداری و اصول استفاده از آن اطلاعات کسب کنید و به گروه حراست نیز آموزش دهید.
- برنامه مناسبی برای نگهداری و سرویسهای دورهای دستگاه آماده کنید و طبق آن پیش بروید.
- اطلاعات مربوط به پروژه خود را به روز رسانی کنید.
سخن پایانی
حال که با طراحی سیستمهای نظارت تصویر و هریک از اجزای داخلی آن آشنا شدید، نوبت آن رسیده است که با یک شرکت معتبر به دلیل خرید و تهیه این محصول نیز آشنا شوید. شرکت شبکه گستر ساینا یکی از شرکتهای معتبر در زمینه فناوری و اطلاعات است.
شرکت شبکه گستر ساینا فعالیت اصلی خودرا از سال 1384 آغاز کرده و توانسته است،دراین زمینه خدماتی چون: طراحی سیستمهای نظارت تصویری، شبکههای کامپیوتری،مخابراتی،طراحی شبکه و زیر ساخت آن را با بهترین کیفیت در اختیار مشتریان خود قرار دهدورضایت آنها راکسب نماید.
شما میتوانید پیش از خرید با این شرکت در ارتباط باشید و سوالات خود در مورد خرید را ازآنها بپرسید و در این زمینه راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.