اینترنت اشیاء و کاربردهای آن در تکنولوژی
اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء (IoT) اساسا برای دستگاههایی استفاده میشود که اولا، به طور معمول و در حالت عادی، امکان اتصال آنها به اینترنت وجود نداشته باشد (مثلا یخچال که در حالت عادی معمولا به اینترنت متصل نیست) و دوما، بتوانند با شبکهای از دیگر اشیای متصل به اینترنت، مستقل از اقدامات انسانی، تعامل کنند.
بر این اساس، یک «رایانه شخصی» (Personal Computer) و یا «گوشی هوشمند» (Smart Phone) عموما با وجود اتصال به اینترنت، به عنوان یک دستگاه اینترنت اشیا در نظر گرفته نمیشوند، زیرا در حالت عادی امکان اتصال آنها به اینترنت وجود دارد.
کاربردهای اینترنت اشیاء چیست؟
محدودیتی برای کاربردهای اینترنت اشیا وجود ندارد و از این مبحث در صنعت (حمل و نقل)، کشاورزی (گلخانه هوشمند)، پزشکی (تجهیزات پزشکی متصل به نت)، نظارت و امنیت (دوربینهای نظارتی)، آموزش و کسب و کار استفاده میشود. در ادامه به طور کامل به این موضوع پرداخته شده است.
همانطور که ظهور اینترنت طیف وسیعی از کاربران را تحت تاثیر قرار داده است. اینترنت اشیا نیز طیف وسیعی از کاربران را متاثر کرده و خواهد کرد. بسته به مقیاس اتصالات و تعداد دستگاههای درگیر، اینترنت اشیا نیز کاربردهای قابل توجه و ویژهای را برای یک کاربر خاص یا حتی کل یک شهر دارد. کاربردهای متداول اینترنت اشیا، شامل موارد زیر است.
اینترنت اشیاء و دادهها
یک دستگاه اینترنت اشیا ممکن است دارای یک یا تعداد بیشتری حسگر باشد که برای گردآوری دادهها مورد استفاده قرار میگیرند. آنچه که این حسگرها گردآوری میکنند بستگی به دستگاه و وظایف آن دارد. حسگرهای درون ماشینهای صنعتی، میتوانند درجه حرارات یا فشار را اندازهگیری کنند.
یک دوربین امنیتی، ممکن است یک «حسگر مجاورتی» (Proximity Sensor) همراه با حسگر صدا و فیلم باشد؛ در حالیکه ایستگاه آب و هوای خانگی، احتمالا دارای حسگر رطوبت است. همه این دادهها و دادههای بیشتر، باید به جایی ارسال شوند. این یعنی دستگاههای اینترنت اشیا نیاز به انتقال دادهها دارند و این کار را با استفاده از وای-فای، ۵G ،۴G و دیگر موارد انجام دهند.
تحلیلگران فناوری در «شرکت بینالمللی داده» (International Data Corporation | IDC) پیشبینی کردهاند که طی پنج سال، دستگاههای اینترنت اشیا ۷۹٫۴ «زتابایت» (Zettabytes) داده ایجاد خواهند کرد. برخی از این دادههای اینترنت اشیا «کوچک و متناوب» هستند. به روز رسانیهای سریع مانند خواندن یک حسگر یا خواندن از یک کنتور دیجیتال.
دیگر دستگاهها ممکن است حجم انبوهی از ترافیکهای دادهای را ایجاد کنند که به عنوان مثالی برای این مورد، میتوان به دوربینهای نظارتی با استفاده از «بینایی کامپیوتری» (Computer Vision) اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.