معرفی شبکه 5G
نسل جدید ارتباطات بیسیم شبکهای با عنوان 5Gعرضه شده است. این سیستم جدید مخابراتی مزایایی بسیاری دارد. اصلیترین و مهمترین مزیت مربوط به سرعت انتقال داده است که تا 20 گیگابیت بر ثانیه افزایش مییابد. در این مطلب شبکه 5G معرفی میشود و تفاوتهای آن با شبکههای دیگر بررسی میشود.
امکانات شبکه 5G
با تکامل ارتباطات بیسیم ظرفیت انتقال دادهها در سلولهای رادیویی، ظرفیت انتقال داده موبایل تغییر کرده است. علاوه بر استفاده بهتر از دادههای تلفن همراه امکانات دیگری هم برای شبکهی G5 تعریف شده است که شامل موارد زیر است.
اینترنت نسل پنجم میتواند میلیاردها دستگاه را بدون دخالت انسان به هم وصل کند. به این نوع ارتباط اینترنت اشیا یا Internet of object گفته میشود. به طور مثال اپلیکیشنهایی طراحی شده است که با حداقل تاخیر و سرعت بالا میتواند کار چند نیروی انسانی را انجام دهد.
یکی از مهمترین دستاوردهای G5 ایجاد ارتباطات قابل اعتماد با تاخیر بسیار کم است. فناوری اینترنت پر سرعت برای کنترل دستگاهها، رباتیک صنعتی، ماشینهای خودران، پهباد و شبکههای حمل و نقل ایمن کاربرد دارد. درواقع با کمتر شدن تاخیر در ارتباطات شکل جدیدی به خود میگیرد.
بالا رفتن سرعت انتقال داده با افزایش پهنای باند سرعت انتقال داده را بیشتر کرد. به این ترتیب در منازل میتوان از اینترنت وایرلس ثابت استفاده کرد یا برنامهها را بدون تاخیر و نویز پخش کرد.
بین شبکه 4Gو 5Gچه تفاوتهایی وجود دارد؟
زیر ساختهای بیسیم در دهههای مختلف پیشرفتهای زیادی کرده است. بعد از اینترنت G3 و G4 نسل جدید G5 ارائه شد که تفاوتهای قابل توجهی با نسلهای پیشین داشت. این پیشرفتها و تفاوتها شامل موارد زیر است:
سرعت اینترنت 5G
نسل پنجم ارتباطات به ما قول میدهد که سرعت انتقال داده را بیشتر کند. با اینکه سرعت انتقال داده در کشورهای مختلف متفاوت است اما G5 به طور تقریبی صد برابر G4 سرعت دارد. اینترنت G4 که دسترسی درست و پهنای باند بالا داشته باشد حداکثر 100 مگابایت بر ثانیه سرعت دارد در حالیکه در دنیای واقعی این سرعت 35 مگابایت بر ثانیه است.
در حالیکه سرعت اینترنت G5 حدود 20 گیگا بایت بر ثانیه است که تغییر آن به طیف باندی که کاربر از آن استفاده میکند بستگی دارد.
نرخ تاخیر اینترنت G5
همچنین پوشش شبکه G5 نرخ تاخیر پایینی دارد. نرخ تاخیر به معنای مدت زمانی ارسال و دریافت اطلاعات است. واضح است با کم شدن این زمان سرعت شبکه بالاتر میرود و کاربران تجربهی بهتری برای استفاده از نسل جدید ارتباطات خواهند داشت.
تاخیر انتقال اطلاعات در شبکههای G4 به طور تقریبی 50 میلیثانیه است ولی این تاخیر در شبکههای G5 به 1 میلیثانیه میرسد. میزان این تاخیر در دستگاههای هوشمند بسیار اهمیت دارد.
پوشش دهی اینترنت 5G
اینترنت 5G فعالیت خود را به تازگی شروع کرده اما توانایی این را دارد که مناطق دور افتاده و روستاها را پوشش دهد. نسل پنجم اینترنت با باندهای بالا ( حدود 6 گیگا هرتز) باند متوسط (5/4گیگاهرتز) باند کم(3گیگاهرتز) پیاده سازی میشود.
در حال حاضر پوشش فناوری 5Gنسبت به فناوریهای پیشین کمتر است. زیرا این فناوری نوین فرکانس بالا و طول موج پایین دارد و دقیقاً به همین دلیل فرستندههای آن را به جای مکانهای بلند و مرتفع باید در جایی نزدیک زمین نصب کرد.
پهنای باند اینترنت 5G
پهنای باند و ظرفیت اینترنت نسل پنجم بیشتر از اینترنت نسل چهارم است. علت این موضوع استفادهی بهینهی اینرنت نسل پنجم است. اینرنت نسل چهارم فقط بخشی از طیف 600 تا 5/2 مگاهرتز را پوشش میدهد در حالیکه اینترنت نسل پنجم به سه باند مختلف تقسیم میشود.
تفاوت مصرف باتری اینترنت 5G
یکی دیگر از تفاوتهای دیگر این دو شبکه در مصرف میزان باتری است. سرعت انتقال داده و پوشش شبکه بر میزان مصرف باتری تاثیر دارد. با توجه به اینکه شبکه G5 سرعت انتقال داده بالایی دارد و میتواند فایلهای حجیم را با سرعت بالا و در زمان کوتاه انجام دهد.
محدودیت اینترنت 5G
برای اتصال به اینترنت نسل پنجم باید سیم کارت و گوشی هوشمند به روز شود و قابلیتهای این اتصال فراهم شود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.