اهمیت بازاریابی تلفنی چیست؟
بازاریابی اینترنتی چیست؟
حتماً شما هم تحتتأثیر تبلیغات و صحبت اطرافیان خود محصولی را خریداری کردید. در این مواقع شما تحتتأثیر بازاریابی درست شرکت موردنظر قرار گرفتهاید و مشتری آنها شدهاید.
بازاریابی تلفنی هم یکی از همین مدلهای بازاریابی است که افراد با مشتریان قدیمی یا جدید خود تماس گرفته و آنها را مجاب به خریداری محصول یا خدمات خود میکنند. این روش یکی از روشهای قدیمی بازاریابی است اما هنوز هم استفاده میشود و نتیجه میدهد.
اهمیت بازاریابی تلفنی چیست؟
- ارتباط متصل
انسانها برای پاسخ به سؤالات خود نیازمند ارتباط با انسان دیگری هستند. بازاریابی پیامکی یا شکلگیری ارتباط از طریق ایمیل و صفحات مجازی راهحل خوبی است اما نمیتواند جای حضور یک انسان را بگیرد. این مدل از ارتباط به مشتری حس واقعی بودن هویت آن شرکت را میدهد.
- ایجاد فروش بیشتر
صحبت رودررو با مشتری و پاسخ به سؤالات او میتواند حس اعتماد را ایجاد کرده و ذهن مشتری را به سمت خرید از شما سوق دهد.
- ارزیابی راحت تر
فایده دیگر تماسهای تلفنی این است که شما نیاز مشتری خود را در بین تماسها پیدا میکنید و در لحظه میتوانید با کلمات تأثیر مستقیم بگذارید و آن نیاز را بر طرف کنید. مخصوصاً در بازاریابی دوربینهای مداربسته.
همچنین با بررسی تماسهای خود به نقاط ضعف و قوت تبلیغات و بازاریابی نیز پی برده و آنها را حل میکنید. این اتفاق بهندرت در مدلهای دیگر بازاریابی اتفاق میافتد.
راهکارهایی برای بازاریابی بهتر در حوزه نظارت تصویری
- تمرکز و برنامهریزی داشته باشید. حداکثر تمرکز خود را بر روی کاری که انجام میدهید بگذارید. به کمیت تماسهای خود توجه نکنید زیرا کیفیت ارتباطی که برقرار میکنید مهمتر از آن است.
- پس از یک ساعت تماس به خودتان ده الی پانزده دقیقه استراحت بدهید. بازیابی انرژی به شما کمک میکند که صدای خسته و کلافهای نداشته باشید و پرانرژی با مخاطب ارتباط بگیرید.
- امروز برای کار فردای خود برنامهریزی کنید. با انجام این کار شما نقشه مشخصی از روز کاری خود دارید و ساعات ابتدایی روز را پرانرژی برای کار خود اختصاص میدهید.
- حتماً حتماً اطلاعات و تعداد تماسهایی که در طول روز میگیرید را ثبت کنید. این کار باعث ارزیابی راحتتر شما از فعالیت خود و خدماترسانی بهتر به مشتری میشود.
- مهارت نه شنیدن را در خود تقویت کنید. اگر مشتری در میان توضیحات شما نه گفت و صحبت شما را قطع کرد بدانید که با پیشنهاد شما مخالفت کرده یا آن را نپذیرفته است و این موضوع هیچ ارتباطی به شخصیت خود شما ندارد. پس اعتمادبهنفس خود را از دست نداده و به کار خود ادامه دهید.
- خوب به صحبتهای مشتری گوش بدهید. از او سؤالاتی را بپرسید که لازم باشد به شما جوابهای بلندی بدهد. شما از لحن صحبتکردن و صدای شخص متوجه میشوید که با چه شخصیتی روبهرو هستید و چگونه باید او را راضی به خرید محصول یا خدمات خود بکنید.
- یادتان باشد که شما هدف اصلیتان فروش نیست بلکه شما با تماس خود سعی میکنید فرد مقابل را راهنمایی کنید و حس نیاز در نظارت تصویر را در او به وجود آورید. همین طرز فکر میتواند میزان فروش شما را در ماه از صفر به صد برساند.
- حضور رقبای خود را فراموش نکنید. افراد زیادی هستند که در حوزه خدمات نظارت تصویری فعالیت میکنند اما شما باید با آنها متمایز بوده و مشتری را به همین علت مجاب به خرید کنید. حرفها و خدمات خود را باارزش کرده تا تفاوت زیادی با دیگر رقبای خود پیدا کنید.
- تماسهای سخت را در ابتدای ساعت کاری خود انجام دهید تا تمرکز حواس شما را برای ادامه روز مختل نکند.
- شاید همه افراد از کلمات تخصصی نظارت تصویری اطلاعی نداشته یا اصلاً به دانستن آنها علاقه نداشته باشند. در این شرایط شما باید با کلمات عامیانه و مثالهای قابلفهم محصول خود را برای مشتری توضیح دهید. هرچقدر سادهتر و روانتر با مشتری صحبت کنید احتمال اینکه محصول شما را خریداری کند بیشتر است.
- گاهی اوقات با رقبای خود تماس گرفته و بهعنوان مشتری با آنها ارتباط بگیرید. بررسی کنید که آنها چگونه جواب مشتریان را میدهند، چطور با اعتراضاتشان برخورد میکنند و چطور به جذب مشتری میپردازند. شاید با این روش بتوانید اطلاعات مفیدی را کسب کرده و نکات مهمی را آموزش ببینید.
- اطلاعات محصول خود را بلد باشید. ندانستن اینکه شما چه محصولی را میخواهید به مشتری ارائه دهید و یا اطلاعات دقیقی از آن نداشته باشید میتواند به وجهه کاری شما آسیب جدی برساند.
- فن بیان خود را تقویت کنید. اینکه مدام حرف خود را قطع کنید و جملات را پرتوپلا ادا کنید مشتری بیتوجه به شما سعی میکند هر چه زودتر مکالمه را تمام کند. در اینجا نهتنها فروشی نخواهید داشت، بلکه ممکنه است مشتریان حال حاضر خود را نیز از دست بدهید.
- گاهی اوقات امکان دارد به شما بگویند شخص موردنظر دیگر در اینجا فعالیت نمیکند. در اینجا شما سریعاً باید نام شخص جدید را بپرسید و با او ارتباط بگیرید. شاید از این راه مشتری جدیدی را پیدا کردید.
- اگر با منشی شرکتی در حال گفتگو هستید لحن خود را بهگونهای تنظیم کنید که احساس کند باارزش است و حضورش در فرایند خریدوفروش شما تأثیرگذار است. با همین روش بهراحتی اطلاعات مهمی را دریافت کرده و ارتباط مستقیم با شخص موردنظر را ایجاد کنید.
چگونه بازاریابی تلفنی را راهاندازی کنیم؟
* دیالوگ مورد نظر خود را آماده کنید. یادتان باشد که در این دیالوگ باید اطلاعات دقیق و ساده بیان شود و نوع آن به گونهای باشد که مشتری از ابتدا تا انتهای تماس با اپراتور گفتگو داشته باشد.
*مشتریان خود را بیابید. قبل از شروع کار لیست شمارههایی که گمان میکنید به دوربینهای مداربسته احتیاج دارند را حاضر کرده و شروع به تماس گرفتن کنید. اینکه بدانید مشتریانتان در چه سطح سواد و چه موقعیت اجتماعی و مالی هستند میتواند به شما کمک کند تا فروش بهتری داشته باشید.
*اپراتور باید فن بیان و روابطعمومی خوبی داشته باشد. پس در انتخاب بازاریابان دقت کنید. اگر خودتان این کار را انجام میدهید یادتان باشد که به این موردتوجه ویژهای داشته باشید.
سخن آخر
فراموش نکنید که ارتباط، کلید فروش موفق است.
نویسنده: مهندس سحر اسکندری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.