• 026-32620000
  • 021-54029000
شبکه گستر ساینا

آشنایی با Public IP و Private IP

آشنایی با Public IP و Private IP

آدرس آی‌پی عمومی (Public IP)

آدرس IP عمومی آدرسی است که برای دسترسی مستقیم از طریق اینترنت به یک دستگاه اختصاص داده می‌شود. یک وب سرور، سرویس‌دهنده ایمیل و هر دستگاه سروری که مستقیماً از اینترنت قابل دسترسی است، دارای یک آدرس IP عمومی هستند. آدرس IP عمومی در سطح جهان منحصر به فرد است و فقط به یک دستگاه منحصر به فرد اختصاص می‌یابد.

آدرس IP عمومی در ابتدا از طریق ICANN  توزیع و تخصیص می‌یابد. این سازمان وظیفه ایجاد آدرس‌های IP و توزیع اولیه آن‌ها به سازمان‌های ثانویه را بر عهده دارد. آدرس‌های IP عمومی سپس به سازمان‌هایی مانند ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی توزیع می‌شوند که سرانجام آن‌ها را برای کاربر نهایی توزیع می‌کنند.

آدرس‌های IP عمومی منحصر به فرد هستند و می‌توان آن‌ها را از طریق اینترنت با استفاده از ابزارهایی مانند command prompt ویندوز یا وب سایت‌هایی مانند ” What is my IP Address” جستجو کرد.

سرور

آدرس آی‌پی خصوصی (Private IP)

آدرس IP خصوصی که گاهی اوقات آدرس IP محلی نیز نامیده می‌شود، آدرس IP مختص استفاده در شبکه خصوصی است. دستگاه‌های خارج از شبکه نمی‌توانند به این دستگاه‌ها دسترسی داشته باشند و عملاً قابل مشاهده نیستند.

آدرس‌های IP خصوصی می‌توانند static یا dynamic باشند. این آدرس‌ها از این جهت با آدرس‌های IP عمومی متفاوت هستند که لازم نیست منحصر به فرد باشند و سایر دستگاه‌ها می‌توانند از همان آدرس استفاده کنند به شرطی که در یک شبکه نباشند. این به این دلیل است که دستگاه‌های موجود در شبکه خصوصی نمی‌توانند با دستگاه‌های خارجی ارتباط برقرار کنند و این امر خطر اختلال در آدرس را از بین می‌برد.

یکی از بزرگترین دلایل انتخاب آدرس خصوصی، حریم خصوصی است. از آنجا که دستگاه‌های موجود در شبکه خصوصی به اینترنت خارج متصل نیستند، هیچ داده‌ای نمی‌تواند به شبکه وارد یا از آن خارج شود. این بدان معناست که فقط از طریق آن دستگاه‌ها می‌توان به داده‌های حساس دسترسی پیدا کرد و آن را برای مشاغل کوچک که بسیاری از داده‌ها را مدیریت می‌کنند، مناسب می‌کند.

مسلماً سوالی که پیش می‌آید این است که چرا شما باید برای تجارت کوچک خود یک شبکه خصوصی را به جای یک شبکه عمومی انتخاب کنید. این مسئله عمدتاً مسئله امنیت در مقابل راحتی است. از آنجا که فضای آدرس خصوصی از ارتباطات خارجی جدا شده است، اطلاعات موجود در شبکه بسیار ایمن است و ورود ویروس ها و بدافزارها به شبکه و آلوده کردن دستگاه های تجاری شما بسیار دشوارتر است. بنابراین ، اگر حریم خصوصی و امنیت داده ها برای فعالیت های تجاری شما حیاتی است، ممکن است بخواهید یک شبکه IP خصوصی انتخاب کنید.

IP آدرس های خصوصی در شبکه ی جهانی قابل استفاده نمیباشند.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برچسب ها